Soms zijn kleine dingen groot genoeg.

Cursus effectief praten met kinderen

     De cursus effectief praten met kinderen gaat over hoe om te gaan met kinderen. Wat kan je nog beter doen voor het kind en dus ook uiteindelijk voor jezelf. Deze cursus biedt je informatie om je kinderen te begrijpen en hoe je het voor elkaar krijgt dat ze jou ook begrijpen.


    Cursus start in overleg en duurt 6 dag- of avonddelen.


    Wat krijgt u aangereikt in deze cursus;

     ●  Hoe je om kunt gaan met de negatieve gevoelens van uw kind.

●  Hoe verbeter je de relatie met je kind terwijl je toch grenzen stelt.
●  Hoe leer ik mijn kind zelfstandig te zijn en verantwoording te nemen voor zijn gedrag
●  Hoe doorbreek ik een patroon waar mijn kind in zit, b.v. regelmatig iets vergeten, dromen,
    snel huilen, faalangst, enz.
●  Je leert een taal spreken waardoor uw kind meer zelfvertrouwen krijgt en een positief zelfbeeld.

Veel volwassenen hebben een negatief zelfbeeld en ontbreekt het aan zelfvertrouwen, de meeste van deze mensen komen toch uit een warm nestje waar ze liefdevol zijn opgevoed. In deze cursus krijg je daar inzicht in en daarom hopen wij dat veel mensen deze cursus bezoeken, zodat er veel ouders net zo gepassioneerd worden door deze taal als wij en dat zal onze kinderen ten goede komen.

Men denkt soms dat deze cursus alleen voor mensen is bestemd die een probleem hebben met hun kinderen, dat is niet waar, wij zijn ervan overtuigd, dat zelfs wanneer het opvoeden je heel gemakkelijk af gaat en er veel harmonie in je gezin is, dat je toch met heel veel plezier deze cursus zal volgen en jij en je kind(eren) enthousiast zullen zijn.

Voor wie?

Een aanrader voor iedereen en in het bijzonder voor moeders, vaders voor opa’s en oma’s, kortom voor iedereen die omgaat en het beste voor heeft met kinderen van 2 tot 16 jaar.  

Inhoud en werkwijze

De cursus gaat over een effectieve manier hoe om te gaan met de uitdagingen die kinderen bieden. De cursus wordt gegeven in zes avonden met aandacht voor verschillende thema’s zoals onzekerheid, emoties of andere gevoelens die spelen bij kinderen.

Het bewust maken van hun innerlijke kracht of vaardigheden om ze te helpen verantwoordelijkheid te nemen voor hun gedrag. Een manier om te ontdekken wat je bij kinderen kunt doen en beter niet kan doen uitgelegd aan de hand van vele voorbeelden uit dagelijkse situaties. Een bijzonder thema is ook het stellen van grenzen terwijl de relatie met het kind goed blijft, sterker nog, het zal een ieder dichter tot elkaar brengen. De kracht van deze cursus ligt in de combinatie van individuele aandacht en het met elkaar delen van verschillende ervaringen. Praten en luisteren oftewel effectief communiceren met kinderen is de sleutel waardoor je in staat bent krachtig en zorgzaam te zijn voor kinderen en jezelf.

Nog niet helemaal overtuigd?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen of ben je nog niet helemaal overtuigd? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 072-5115630, of laat een berichtje achter via het contactformulier, dan nemen wij binnen twee werkdagen contact met je op.

test

Loading...